Anılarla Tarsus Yemekleri
Anılarla Tarsus Yemekleri

Anılarla Tarsus Yemekleri (9786057674579)

0,00
Yazar - Marka : Nuray Okyay
Yayınevi - Tedarikçi : Hayykitap
İndirim Oranı : %20 İndirim
Fiyat : ₺200,00
İndirimli : ₺160,00
Stoklarda Bulunan Adet : 0
Barkod : 9786057674579

Hayykitap

Sözlü gelenekle aktarılan bir zenginliğin, yazı ile arşivlenmesini sağlayan kitap! Adı binlerce yıldır değişmeden günümüze erişen bir kent Tarsus. Adı kutsal kitaplarda geçen, tarihin en kadim havzalarından biri olan Tarsus, sahip olduğu zengin mutfak birikimini de koruyup, geliştirerek bugüne taşımış olan ayrıcalıklı bir havza. “Coğrafya kaderdir” sözü Tarsus mutfağının renkli dünyasını ortaya çıkaran temel dinamiklerden biri kuşkusuz. Sırtını Toros Dağları’na yaslayan, yüzü Akdeniz’e dönük, Çukurova’nın bereketli topraklarına yerleşik Tarsus; bereketin, çok renkliliğin sürdürülebilir cazibe merkezidir. Bu geçmişte böyleydi, günümüzde de böyle... Bir tarafta Türkmen Yörüklerin yemekleri, diğer yanda Arap-Levant lezzetleri Tarsus mutfağını kucaklar. Girit göçmenlerinin ada mutfağından getirdiği yorumlar farklı tatlar ekler kentin kadim mutfağına. Nohut, buğday, un nice değişik hale bürünür usta ellerin sırlı reçetelerinde. Helenistik dönemden Roma İmparatorluğu’na, Bizans’tan Abbasiler’e ve oradan Anadolu Türk uygarlıklarının izlerine varan bu çok katmanlı zengin yapının mutfağı birbirinden oldukça farklı malzeme ve pişirme tekniklerini de beraberinde getirmiş Tarsus’a. Bu duruma malzemeyi yorumlama yaklaşımları da eklendiğinde başka bir yerde görülmeyen, eskilerin tabiriyle “nev’i şahsına münhasır”, yani tamamen kendine özgü bir mutfak külliyatı oluşmuş. Ne yazık ki zamanın etkisi, hayatın hızlanması, göçlerin yoğunlaşması, bayramlar gibi özel günlerin birer tatil fırsatı olarak görülmesi gibi birçok neden bu sıra dışı mutfağın kısmen kaybolmaya yüz tutmasına yol açmış. Nuray Okyay’ın elinizde bulunan çalışması işte tam da bu noktada çok önem arz ediyor. Bu kitap salt bir mutfak kitabı olarak değil, köklü bir Tarsus ailesine mensup Nuray Hanım’ın yaşamından kesitler ve anılar eşliğinde yemekleri öyküleriyle okuyucuya aktarıyor. Sözlü gelenekle aktarılan bir zenginliğin, yazı ile sabitlenip arşivlenmesini sağlayan Anılarla Tarsus Yemekleri kitabının ülkemizin gastronomi zenginliğine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Keyifli ve lezzetli okumalar dileğiyle... Tanıtım MetniTanıtım Metni
Yayın Evi
Hayykitap
Cilt Bilgisi
Ciltsiz
Ürün Tipi
Kitap
Baskı Durumu
Satışta
Baskı Sayısı
1.Baskı
Basım Tarihi
Ocak 2020
Sayfa Sayısı
272
Kitap Boyutu
21,50 x 27,50 cm
Kağıt Cinsi
2.Hamur
Yayın Dili
Türkçe
AZ ÖNCE SİPARİŞ VERİLEN ÜRÜNLER
BU ÜRÜNE BAKANLARIN SEPETİNE EKLEDİKLERİ
EKSTRA İNDİRİMLİ ÜRÜNLER
SON BAKTIĞINIZ ÜRÜNLER
 
GERÇEK STOK ADETLERİ HIZLI KARGO İMKANI
ŞİMDİ SİPARİŞ VERİN %10 MÜPTELA PUAN KAZANIN!
SİPARİŞ VERİN SEPET ALTIHEDİYE FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN
ÖDEMENİZİ KREDİ KARTI, EFT YA DA KAPIDA YAPABİLİRSİNİZ
Cem Şahin

Sivas doğumlu olan Cem Şahin, 2005 yılından bugüne yazılı ve görsel meydanın içinde yer almaktadır.

Cem Şahin’in Gölge, 129, Tamu isimli polisiye romanları ve kendi düzenlediği boyama kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, Kitap Müptelası ve Müptela Dükkan’ın kurucusudur.

Devamı
Turan Ekinci

1967 yılında beş çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Tokat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Tokat’ta tamamladı. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokul eğitimlerini aldı.

Kamuda 25 yıl hizmetten sonra emekli oldu.

Devamı
Deniz Uysal

1964 yılında Ankara'da doğdu.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun oldu, otuz altı yıllık tarih öğretmenidir.

Devamı
İnanç Özgen

İnanç Özgen, 1974 yılında Elazığ'da doğdu.

Halen bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Devamı
Abbas Turan

Abbas Turan, 1968 yılında Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Sarıkaya Köyü'nde doğdu.

Altı yıl boyunca yatılı olarak okuyarak eğitimini tamamladı.

Devamı
Kemal Doğan

Kemal Doğan, 1970 yılında Sivas'ta dünyaya geldi Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sivas merkeze bağlı Kavak Köyü'ndendir.

Devamı
Dilek Olgun

Dilek Olgun, 1991 yılında Üsküdar'da doğdu. Dilek Olgun, astroloji, numareoloji alanında uzmanlığına devam etmektedir.

Devamı
Nermin Güday Kaçar

Yazar 1969 Bolu doğumludur. Duru ve Uras adlı iki torunu vardır. Emekli memurdur. Ayrıca resim çalışmaları da yapmaktadır.

Devamı
Faruk Güzel

1 Eylül 1981 Ankara Şereflikoçhisar doğumludur. Asıl mesleği muhasebeciliktir.

Devamı
Gamze Kurban

09.08.1986 Ankara doğumludur. 2004 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 2008 yılında mezun oldu. 2009 yılından bu yana Ankara Barosu'nda serbest avukatlık yapmaktadır.

Devamı
PAYLAŞ:
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız.