Soframda Anadolu Seti (7 Kitap Takım)
Soframda Anadolu Seti (7 Kitap Takım)

Soframda Anadolu Seti (7 Kitap Takım) (1486137100075)

0,00
Yazar - Marka : M. Faruk Bayrak
Yayınevi - Tedarikçi : Alfa Yayınları
İndirim Oranı : %10 İndirim
Fiyat : ₺2.450,00
İndirimli : ₺2.205,00
Stoklarda Bulunan Adet : 0
Barkod : 1486137100075

Alfa Yayınları

Marmara Yemekleriİmparatorluğu’na başkentlik yapmış Bursa, Edirne ve İstanbul sayesinde bütün bölgede o günlerin havasını sezmek halen mümkündür. Bursa’da kuru erikli, tarçınlı bir et yemeğiyle hissedilebilir bu etki. Edirne’de helva sohbeti geleneğiyle kendini gösterir. Konuklara irmik helvası ve kahve ikram edilen, giderken yanlarına da diş hakkı olarak helva verilen sohbetlerdir bunlar. İstanbul ise bambaşka bir kültürler harmanıdır. Sarayda çok sevilen koruk suyu, limon suyu, tarçın, yemekleri lezzetlendirmek için halen kullanılmakta; keşkül, tas kebabı, hünkârbeğendi, kaygana, çılbır, zerde, düğün çorbası, külbastı, kadınbudu köfte, puf böreği, piruhi, vişneli ekmek tatlısı halen pişirilmektedir. Tekirdağ’da, İnegöl’de dışarıda yemek yeneceği zaman bu genellikle köfte olur. Yanında sirkeli fasulye piyazını, acı biberini, soğanını da unutmamak gerek… Edirne’de en yaygın yemek ise tava ciğeridir. İncecik dilimlenmiş karaciğer bol kızgın yağa bir daldırılıp bir çıkarılır; hemen pişer. Yanında kurutulmuş acı biber ve yoğurt yenir. Kısacası saray ve sokak yemeklerinin yanyana var olabildiği bir yerdir Marmara... Karadeniz Yemekleri Bol yağmur, yeşillik, hamsi, mısır, karalahana memleketi olarak bilinir Karadeniz… Oysa Karadeniz batısından doğusuna kocaman bir kültürler yumağıdır. Bolu’nun tepelerinden Artvin’in şaşırtıcı zeytinlerine dek bir rota izlerseniz tereyağının, kaymağın, tuzun, hamurun her türlü lezzetini tadarsınız.Sütlü erişte, kedibatmaz, melengütçeği, dartı, çullama, çıraklar böreği, buharda pişirilen tavuk hamuru, çöven ekmeği, beyaz baklava, iskilip dolması, kiraz tuzlusu kavurması, fasulye turşusu, mıhlama, hamsili pilav, kuru meyvelerden yapılan kokoç çorbası, tokat kebabı, amasya çöreği, laz böreği. İç Anadolu YemekleriAnadolu’nun orta yeri bereket derler; ama Anadolu toprağının bereketi kadar hanımlarının marifetli oluşu da bir gerçektir. En küçücük sarmalar, en minik mantılar, makarnalar burada yapılır. Parçalı asma yapraklarının her parçası ayrı ayrı serçeparmağı kadar sarılır. Kayseri mantısı yapmak için küçücük kesilmiş hamurun içine incecik kıyılmış soğan ve etle hazırlanan iç konur, mantı çabuk çabuk bükülür. Öyle ki, ellerin nasıl hareket ettiğini bile göremezsiniz. Çorbalarda kullanmak içinse tel şehriyeden bile küçük “çorbalık” makarna kesilir. Anadolu’nun ortasında incecik açılır yufkalar. İncecik sac börekleri, kat kat baklavalar, muska tatlıları, kesme kadayıflar, kat kat dağılan tahinli-tereyağlı katmerler yapılır. Gözleme ve böreklerin hamuru un, su ve tuzla tutulur. Baklava hamuru ise eldeki imkâna göre yumurtalı, yağlı, sütlü olarak hazırlanır. Biraz daha gevrek olan baklava yufkasıyla börek de pişirilir. Bütün bu işler, zahmetler tek başına üstesinden gelinecek gibi değildir elbet. Konu komşu bir araya gelerek, güle oynaya, imece usulü altından kalkar bu işlerin. Ege YemekleriMavi-yeşil denizi, gümüşi zeytin ağaçları, yaprakları mis gibi kokan incir ağaçları, badem ağaçları, üzüm bağları, mandalina çiçekleri, nergisler, boyunlarındaki çanların sesiyle çok uzaktan bile mutluluk veren keçi sürüleri… Ege'nin köy ve kasabalarında hâlâ bu güzellikler yaşanabiliyor.Ege yemekleri dendiğinde çoğumuzun aklına haşlama ot salataları, balık yemekleri, zeytinyağlılar geliyor. Oysa İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar şehirlerinin her biri ayrı bir mutfak kültürüne sahip. Şehirlerin coğrafi koşullarına, orada daha önceden yaşamış milletlere, göçenlere bağlı olarak hemen hemen tüm Ege şehirlerinde bambaşka yemekler pişiriliyor.Paça çorbası, kirde, boyoz, subye şerbeti, çullama böreği, paşa böreği, yuvarlama, gırlı gızartma, ekşileme, keşkek, süt kebabı, valigülü köftesi, mercimekli mantı, ılıbada dolması, tarhana bükmesi, alacadene yemeği, yanık yoğurt, çaput aşı ve adıyla müsemma yat geber ekmeği. Güneydoğu Anadolu Yemekleri8 yıllık bir emeğin sonunda ortaya çıkan bu eserler; Türk mutfağı için geçmişten günümüze köprü olurken, gelecek nesillere de bir miras niteliği taşıyor.Bir bolluk bereket yeridir Güneydoğu. Hem doğa verir, hem de insanı çok şey bilir. Atalarının damak tadına sadıktır Güneydoğulular; eti, yağı, yoğurdu, bulguru çok severler. Güneydoğu dışarıda kebap, lahmacun, baklava üçgenine sıkışmış olsa da Güneydoğulu bilir kendi zenginliğini. Dağlardan toplanmış yabani otlarla yemekler yaparlar; en sevdikleri kengerdir. Bir köfte diyarıdır aynı zamanda. En meşhur çiğköftesinden tutun da, içli köftelere, guduklara kadar pek çok köftesi vardır. İçli köfte hamuru en ince burada açılır, en maharetli eller buradadır. Kuruluk dedikleri kuru patlıcan, haylan kabağı, acur, biberle veya bunların tazeleriyle nefis dolmalar yaparlar. Hatta has dedikleri marulun bile dolması olur. Bulgur ve dövme mutfağın en önemli malzemeleridir nefis bulgur pilavları yapılır. Tatlıları zaten malum. En güzel kadayıflar, en güzel baklavalar burada yapılır. Kitabın sayfalarını çevirdikçe Güneydoğu’nun o cefakâr kadınlarını, kebap ustalarını, fırıncılarını, baklava ustalarını geçirin aklınızdan. Denediğiniz tarifler hoşunuza giderse, bir onlar, bir de bu kitabı hazırlayan bizler çok memnun olacağız.. Akdeniz YemekleriBir zamanlar, İskenderun Körfezi’ne yaklaşan gemileri önce narenciye çiçeklerinin kokusu karşılarmış. Denize kadar gelirmiş bu güzel koku. Bugün ağaçların yerini uzun binalar almış olsa da, denizden uzak iç kısımlarda devam eder ağaçların saltanatı. Adanalı, kebabının üzerine bile turunç sıkar. Mersinli içli köftesini, dolmasını limonsuz düşünemez. Antalyalıysa en güzel reçelleri yapar bergamut ve turunç kabuklarıyla.Biz Akdeniz bölgesinde pişirilen binlerce tarifi topladık, tek tek yaptık, eş dost oturup hepsini yedik. En güzellerini bu kitapta topladık: Antepfıstıklı kerebiç; künefe; taş kadayıf; züngül (müşebbek); Şam tatlısı; dolmalar; humuslar; bulgur köfteleri; elde kesilen makarnalar; tarhana; börekler; tepsi kebapları; Antalya piyazı; tarhana dondurması; mercimek dondurması; darı keşkeği; susam yağı; yerfıstığı yağı; batırık; tırşik… ve daha niceleri. Doğu Anadolu Yemekleri Doğu Anadolu’da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Ama ekmeğin yeri ayrıdır. Doğu Anadolu ekmeğe övgüdür dense yeridir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde muhafaza edilir. Yeneceği zaman üzerine su serpilip gene bir bezin içinde bekletilir, hafif ısıtılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir’in ceviz sulusu da, Eğin’in yumurtalı tiridi de, Kemah’ın cıvırlası da böyle yenir. Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir.Tanıtım MetniTanıtım Metni
Yayın Evi
Alfa Yayınları
Cilt Bilgisi
Takım
Ürün Tipi
Kitap
Baskı Durumu
Satışta
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Tarihi
Kasım 2020
Sayfa Sayısı
3240
Kitap Boyutu
20,00 x 23,00 cm
Kağıt Cinsi
Kuşe
Yayın Dili
Türkçe
AZ ÖNCE SİPARİŞ VERİLEN ÜRÜNLER
BU ÜRÜNE BAKANLARIN SEPETİNE EKLEDİKLERİ
EKSTRA İNDİRİMLİ ÜRÜNLER
SON BAKTIĞINIZ ÜRÜNLER
 
GERÇEK STOK ADETLERİ HIZLI KARGO İMKANI
ŞİMDİ SİPARİŞ VERİN %10 MÜPTELA PUAN KAZANIN!
SİPARİŞ VERİN SEPET ALTIHEDİYE FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN
ÖDEMENİZİ KREDİ KARTI, EFT YA DA KAPIDA YAPABİLİRSİNİZ
Cem Şahin

Sivas doğumlu olan Cem Şahin, 2005 yılından bugüne yazılı ve görsel meydanın içinde yer almaktadır.

Cem Şahin’in Gölge, 129, Tamu isimli polisiye romanları ve kendi düzenlediği boyama kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, Kitap Müptelası ve Müptela Dükkan’ın kurucusudur.

Devamı
Turan Ekinci

1967 yılında beş çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Tokat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Tokat’ta tamamladı. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokul eğitimlerini aldı.

Kamuda 25 yıl hizmetten sonra emekli oldu.

Devamı
Deniz Uysal

1964 yılında Ankara'da doğdu.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun oldu, otuz altı yıllık tarih öğretmenidir.

Devamı
İnanç Özgen

İnanç Özgen, 1974 yılında Elazığ'da doğdu.

Halen bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Devamı
Abbas Turan

Abbas Turan, 1968 yılında Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Sarıkaya Köyü'nde doğdu.

Altı yıl boyunca yatılı olarak okuyarak eğitimini tamamladı.

Devamı
Kemal Doğan

Kemal Doğan, 1970 yılında Sivas'ta dünyaya geldi Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sivas merkeze bağlı Kavak Köyü'ndendir.

Devamı
Dilek Olgun

Dilek Olgun, 1991 yılında Üsküdar'da doğdu. Dilek Olgun, astroloji, numareoloji alanında uzmanlığına devam etmektedir.

Devamı
Nermin Güday Kaçar

Yazar 1969 Bolu doğumludur. Duru ve Uras adlı iki torunu vardır. Emekli memurdur. Ayrıca resim çalışmaları da yapmaktadır.

Devamı
Faruk Güzel

1 Eylül 1981 Ankara Şereflikoçhisar doğumludur. Asıl mesleği muhasebeciliktir.

Devamı
Gamze Kurban

09.08.1986 Ankara doğumludur. 2004 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 2008 yılında mezun oldu. 2009 yılından bu yana Ankara Barosu'nda serbest avukatlık yapmaktadır.

Devamı
PAYLAŞ:
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız.